Fostul şef al IŞJ Olt, cercetat pentru ucidere din culpă

902
Nicolae Drăghici este cercetat penal pentru omor şi vătămare corporală din culpă în urma producerii unui accident de circulaţie

Nicolae Drăghici, fostul şef a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, este cercetat penal pentru omor şi vătămare corporală din culpă, în urma acidentului produs vineri seara pe DJ 677, în urma căruia un tânăr a murit şi alte cinci persoane au ajuns la spital cu răni grave.

Accidentul s-a produs între localităţile Slătioara şi Criva, pe fondul neatenţiei lui Drăghici. Acesta a ieşit de pe un drum lăturalnic, fără să se asigure, şi a intrat în plin într-un autoturism condus de un tânăr din Piatra Sat. În urma impactului un tânăr a murit iar alte cinci persoane au ajuns la spital. Una dintre victime, aflată în comă a fost transportată la Spitalul nr. 1 din Craiova, celelalte au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Din primele cercetări, vinovat de tragedie este fostul inspector general al IŞJ Olt, Nicolae Drăghici. Poliţiştii susţin că bărbatul nu consumase alcool şi că accidentul s-a produs pe fondul neatenţiei. Ei au deschis dosar penal pe numele lui Nicolae Drăghici pentru omor şi vătămare gravă din culpă. Ei fac cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.

Dacă va fi găsit vinovat vinovat de producerea tragediei, Nicolae Drăghici ar putea petrece până şa şapte ani după gratii.