Județul Olt în cod portocaliu din cauza debitului crescut al Dunării

915

Institutul Național de Hidrologie a emis o avertizare cod portocaliu pe Dunăre, sectorul aval de Porțile de Fier – Zimnicea în județul Olt și alte trei ale țării: Mehedinți, Dolj și Teleorman. Avertizarea este valabilă până în data de 18 martie, ora 18.00.

„Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Porţile de Fier), cu depăşirea cotelor de apărare. Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.” informează hidrologii.

Avertizarea a fost transmisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență ale localităților riverane Dunării și s-a dispus măsura asigurării permanenței, cu personal calificat, la sediile primăriilor.

Din datele transmise de C.L.S.U., în această dimineață erau inundate 23 de hectare de pășune și 18 hectare de pădure în orașul Corabia și 25 de hectare de pășune în comuna Gârcov. Suprafețele afectate se află în zona inundabilă a Dunării.