Poliţiştii au confiscat 147 de arme şi mii de cartuşe

260
Imagine cu caracter ilustrativ

Misiunea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt pentru respectarea legislaţiei în domeniu nu a fost una uşoară anul trecut. Zeci de deţinători de armă au fost lăsaţi fără obiecte, iar confiscările de cartuşe, substanţe explozive şi toxice au fost de numărul miilor.

Potrivit bilanţului activităţii prezentat de IPJ Olt ieri, în 2015 au fost sesizate nu mai puţin de 141 de infracţiuni în domeniul armelor, explozivilor şi subtanţelor periculoase. Dintre acestea, 354 au fost pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, 27 privind regimul materiilor explozive şi 19 privind braconajul cinegetic. Au fost indisponibilizate în vederea confiscării 147 arme letale şi neletale, 3005 cartuşe de diferite calibre şi mărci, 789 kg. explozivi (obiecte pirotehnice) şi 46,8 Kg substanţe toxice. Totodată, s-au retras 63 autorizaţii de deţinere şi folosire arme letale şi neletale şi a fost suspendat dreptul de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii letale/neletale pentru 3 persoane.
Cei mai mulţi deţinători de armă din judeţul Olt sunt posesori ai unor arme letale. 1242 de olteni deţin arme neletale (arme cu aer comprimat, arme cu tranchilizante, arme de recuzită, harpoane, arbalete, pistoale de semnalizare, pistol sau revolver pentru împrăştiere gaze nocive, iritante sau neutralizare şi proiectile de cauciuc), în timp ce 1744 deţin arme letale (pistoale sau revolvere, arme de foc- cu cartuşe sau glonţ).