Stănescu critică bugetul lui Cioloş

147
Paul Stănescu este primul social-democrat care critică bugetul Guvernului Cioloş

Preşedintele CJ Olt, social-democratul Paul Stănescu, critică draftul de buget întocmit de Guvernul Cioloş. Potrivit acestuia, judeţul Olt pierde peste 800 miliarde de lei vechi din banii destinaţi administraţiilor locale. Situaţia va conduce la o subfinanţare a autorităţilor locale mici, multe având probleme cu asigurarea necesarului financiar pentru funcţionare.

Social-democraţii au început să-şi exprime nemulţumirea faţă de modul cum actualul Executiv a conceput bugetul pentru anul viitor. Primul care a criticat modul cum Guvernul Cioloş vrea să împartă în 2016 banii românilor este şeful administraţiei judeţene, Paul Stănescu. El a susţinut, după şedinţa informală de aseară a forului de conducere a PSD, că, anul viitor, multe dintre administraţiile locale din judeţ nu vor putea să-şi asigure necesarul financiar pentru funcţionare.

,,Bugetul judeţului Olt se va reduce anul viitor cu peste 800 miliarde de lei, comparativ cu 2015.  Acest lucru se va răsfrânge asupra primăriilor mici care nu vor avea bani pentru a funcţiona. Dacă se va merge aşa, multe adnministraţii vor fi nevoite să pună lacătul pe uşă”, a susţinut Paul Stănescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a lăsat să se înţeleagă că parlamentarii partidului vor vota bugetul de stat pe anul viitor, în ciuda nemulţumirilor, dacă amendamentele care vor fi depuse de social-democraţi vor fi luate în seamă. O decizie în acest sens ar putea fi luată în această seară când forul de conducere al celui mai mare partid din ţară se va reuni într-o nouă şedinţă.