Comercianţii din ,,Mihai Trade” îşi vor continua activitatea în… corturi militare

465
Peste 100 de comercianţi au mers astăzi la Prefectură pentru a cere amânarea deciziei de sigilare a celor trei hale din depoitul ,,Mihai Trade" din Slatina. După discuţiile cu prefectul Silviu Neacşu s-au ales cu două corturi militare în care să-şi continue activitatea comercială.

Închiderea a trei din cele cinci hale ale depozitului ,,Mihai Trade” din Slatina de către ISU Olt, ca urmare a neregulilor constatate pe linie de protecţie la incendii, dă peste cap afacerile a peste 100 de mici comercianţi. Pentru a le da o mână de ajutor până când patronul va intra în legalitate, autorităţile le-au promis două corturi militare în care să-şi continue temporar activitatea. În acest timp, patronul depozitului trebuie să intre în legalitate.

Micii afacerişti din depozitul en-gross au început să-şi strângă din această seară marfa. Unii o vor duce acasă, alţii pe la amicii cu magazine. Se grăbesc să elibereze cele trei hale închise de pompieri până mâine la ora 16, când vor fi sigilate de reprezentanţii ISU. Pentru ca pierderile lor să nu fie totale şi să mai poată valorifica o parte din marfa aprovizionată, prefectul de Olt, Silviu Neacşu, şi-a luat angajamentul că le va face rost de două corturi militare în care să-şi expună marfa spre vânzare. Corturile ar urma să fie amplasate chiar în curtea depozitului ,,Mihai Trade”.

,,Majoritatea au început să îmacheteze marfa. Mâine, fiecare şi-o va duce unde crede de cuviinţă. Sperăm ca, în câteva zile, să ne fie aduse cele două corturi militare în care ne vom vinde marfa timp de două-trei muni, până ce vor fi făcute lucrările necesare obţinerii autorizaţiei de protecţie la incendii”, ne-a declarat unul dintre comercianţi.

La această soluţie de compromis s-a ajuns în urma discuţiilor pe care astăzi comercianţii le-au avut, prin reprezentanţi, cu prefectul de Olt, Silviu Neacşu. La o parte dintre discuţii a fost prezent şi directorul firmei care administrează depozitul. El şi-a luat angajamentul că va demara, în cel mai scurt timp, lucrările menite să conducă la autorizarea halelor de către ISU Olt.

,,Dacă directorul nu se va ţine de cuvânt şi nu se va apuca de treabă va avea de a face cu noi. Îl vom da în judecată pentru că noi avem contracte încheiate cu el, valabile până în martie anul viitor. Dacă nu ne putem continua activitatea nu este din vina noastră ci a lui”, a susţinut comerciantul.

Decizia de închidere a celor trei hale a fost luată la începutul acestei săptămâni, de către reprezentanţii ISU Olt, care au descoperit acolo o serie de nereguli de la normele de protecţie la incendii. Pompierii au aplicat firmei care administrează depozitul şi o amendă de 30.000 lei, pe care patronul a şi achitat-o, recunoscând astfel neregulile găsite la control.