„Vreau să particip la toate concursurile internaţionale şi să-mi reprezint cu drag ţara, lucru care nu poate fi împlinit fără un sprijin. Vreau ca în viitorul apropiat România să fie gazda unui campionat european de freestyle şi, de ce nu, al unuia mondial”, este visul campionului european de freestyle skateboarding şi vicecampion mondial, slătineanul Marius Constantin.

Acest vis s-ar putea realiza la Slatina, oraş în care campionul a iniţiat o campanie de realizare a unui skatepark, un sanctuar urban unde tinerii slătineni şi, de ce nu, din toată ţara, să se întâlnească. Proiectul este susţinut chiar şi de solistul CRBL, care face parte din asociaţia naţională a skaterilor, care s-a arătat încântat să participe, fără nicio pretenţie financiară, la deschiderea unui eventual parc pentru tineri.

marius-constantin-este-campion-european-la-freestyle-skateboarding
„Un skatepark este mai mult decât un loc de dat pe skate, role sau bmx. Este un sanctuar urban unde persoanele cu hobby-uri ieşite din comun, cum ar spune alţii, se întâlnesc şi îşi împart experienţa. În toţi anii mei de când mă dau, am observat acest lucru: unde este un skatepark, este şi cultură urbană, brakdance, beat-box, hip-hop, graffity, la care se alătură şi sporturile extreme şi dă un aer occidental de neegalat. Într-un skatepark se pot ţine concursuri periodice din domeniul skate/role/bmx/trotinete, dar şi evenimente total diferite cum ar fi strâgerea pentru încurajarea unor persoane ce vor să se ridice într-o anumită diciplină, demonstraţii diverse etc. Copiii nu vor mai avea probleme cu poliţia pe motivul că nu au voie să se dea în anumite zone sau că vor vandaliza anumite porţiuni. Vom primi vizite de la sportivi din alte oraşe regulat, dar şi din alte ţări dacă îl facem cu cap. Slatina va avea numai de câştigat cu acest skatepark şi aici mă refer şi la cultura urbană, deschiderea oamenilor în lucruri noi şi punerea oraşului pe harta României într-o imagine cât mai bună.”, îşi susţine sportivul demersul.

http://https://www.youtube.com/user/MrConstantinMarius
Pentru ca acest proiect să poată fi pus în practică, mai mulţi tineri slătineni s-au implicat într-o campanie de strângere de semnături, iar după o discuţie cu Marius Constantin, consilierul local Cosmin Ciorei şi-a luat angajamentul că va iniţia un proiect de hotărâre în acest sens.

„Ne dorim acest skatepark la Slatina, unde tinerii să aibă un univers al lor. Avem singurul skater profesionist din România, un campion cu un CV impresionant care, anul viitor, ne va reprezenta în Canada, Japonia, Olanda. Voi susţine în consiliul local acest proiect şi voi participa alături de tineri la întâlniri cu edilii pentru a vedea în ce măsură se poate realiza acest skatepark şi a identifica locurile disponibile pentru construirea lui. Este nevoie de un spaţiu cât o jumătate de teren de fotbal. Chiar şi oraşul Drăgăşani are un asemenea loc, iar pentru a vă face o idee despre costuri vă pot spune că cel mai mare skatepark din ţară, construit la Cluj, a costat undeva la opt miliarde lei vechi”, spune Cosmin Ciorei, preşedintele Organizaţiei de Tineret a UNPR Olt.

Interpelat pe această temă, primarul interimar al Slatinei şi-a declarat susţinerea pentru proiectul tinerilor slătineni.

„Din partea mea, au susţinere pentru un asemenea demers. Voi încerca să găsesc soluţii pentru ca acest proiect să se realizeze şi, pot spune că, în curând, veţi avea surprize plăcute pe această temă”, ne-a declarat Emil Popa.