Finanţiştii au protestat pentru că unii sunt cu munca, alţii cu banii

128
Șeful Sindicatului Finanțe Publice Olt, Ion Guvernu Popa

Sindicaliștii din Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt s-au aflat astăzi, timp de aproape două ore, în grevă spontană, motivată de creșterea cu peste 60% a salariilor colegilor lor din Ministerul Finanțelor, printr-o ordonanță publicată vineri în Monitorul Oficial.

Un protest spontan, spun sindicaliștii, a izbucnit astăzi în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt. Oamenii au ieșit din birouri și s-au adunat în holul instituției, la parter, comentând apariția, vinerea trecută, a unei ordonanțe de urgență care acordă măriri de peste 60% colegilor lor din București, din Ministerul Finanțelor și ANAF.

„Au crescut cu 62% salariile pentru angajații din aparatul central. Restul de 98% nu suntem amintiți pe niciunde. Ce ne deranjează este că această mărire a fost făcută, cum se spune, pe sub preș, nu ne-a anunțat nimeni, nu s-au purtat negocieri. Dacă era o mărire de 5%, de 10%, poate nu era nimic, ziceam că sunt din București, că au costuri, dar așa, 62%, vă dați seama ce prăpastie se crează între noi?“, s-a arătat indignat liderul Sindicatului Finanțe Publice Olt, Ion Guvernu Popa.

Sindicaliștilor din Olt li se poate închide gura cu soluționarea situației angajaților de la Contribuabili Mijlocii

Angajații de la Finanțe sunt cu atât mai surprinși de ordonanța apărută la sfârșitul săptămânii trecute cu cât, spune liderul de sindicat, întrevederi cu oficialii din minister au tot avut loc, însă din alt motiv.

„Noi am avut o problemă foarte mare. S-au desființat Contribuabilii Mici și Mijlocii, care trebuie să meargă acum la Craiova, așa că a trebuit să rezolvăm problema a 40 de angajați. Și în mare parte am rezolvat-o, am înființat o secție de Persoane Fizice, dar nu ne așteptam acum la asta, dintr-un motiv foarte simplu: noi facem recuperarea, noi facem executările, nu vine nimeni de la București să facă toate astea, așa că nu înțeleg de ce fac măriri de salarii acolo!“, a mai spus Popa.
Ce se va întâmpla de acum înainte, greu de spus.

„Vom ține legătura cu liderii noștri de la București, de la Sed Lex, și vedem ce hotărâm împreună. Se poate ajunge și la grevă generală, de ce nu!“, a concluzionat liderul sindicatului județean.