„Steluţele” Olteniei au uimit juriul

182
Trupa "Ra" din Baraolt a impresionat juriul cu un dans egiptean

Concursul Naţional de Muzică uşoară şi Dans modern pentru copii „Stelele Olteniei”, aflat la cea de-a IX-a ediţie, şi-a desemnat aseară câştigătorii. Cei peste 550 de copii înscrişi din zeci de oraşe ale ţării la concursul organizat de către Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina au strălucit la propriu pe scenă, uimind juriul prin talentul şi făcându-le misiunea de departajare aproape imposibilă. „Au fost foarte buni toţi. Am văzut moment foarte frumoase, copii mult mai bine pregătiţi faţă de anii anteriori. M-a impresionat atât evoluţia de pe scenă, cât şi coregrafiile, bine realizate. Anul acesta, ştacheta concursului de dans a fost ridicată sus, dovadă că micuţii au început, prin participarea la mai multe concursuri şi spectacole, să înţeleagă rolul dansului, cum să se exprime prin mişcări”, susţine coregraful Daniela Mândroc, membru al juriului.
„Sunt din ce în ce mai talentaţi! Valoarea lor creşte de la an la an, dar şi numărul celor înscrişi, fapt ce ne bucură. Copiii au înţeles că dansul nu reprezintă doar un mod de a face sport, de a deveni mai frumoşi, mai armonioşi, mai buni, ci de a se exprima, este o artă.”, ne-a declarat Leliana Maican, responsabil de organizarea concursului.
Timp de două zile, juriul a notat evoluţia fiecărei „steluţă” care a dansat sau a cântat pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, festivitatea de premiere dovedindu-se una cu emoţii atât pentru micuţi şi părinţi, cât şi pentru cei care i-au pregătit. Talentul le-a fost răsplătit cu diplome şi trofee, organizatorii slătineni acordând nu mai puţin de 103 premii la ambele secţiuni, concurenţii fiind premiaţi pe grupe de vârstă şi gen muzical.