Şova se visează preşedinte de partid sau premier, deşi bate… câmpii

59

Dan Coman Şova, senatorul de Olt, care a uitat ce localităţi are în colegiul pe care-l reprezintă în camera superioară a parlamentului, s-a plictisit să tot traseze autostrăzi pe hârtie, în lipsa resurselor financiare pentru transpunerea lor în realitate, şi a decis să se reprofileze. Zvonurile despre părăsirea scaunului de membru al Guvernului Ponta au apărut cu doar o seară înainte de a-şi anunţa demisia din Executiv. Potrivit propriei declaraţii, Şova a plecat din fruntea Ministerului Transporturilor pentru a conduce, pe linie de comunicare, echipa de campanie a candidatului social-democrat la prezidenţiale. Unul, bănuit de toată lumea, dar nenumit oficial. Adică s-a transferat de la prima echipă care-l are în frunte pe Ponta, unde a tot trasat cu carioca autostrăzi şi drumuri exprese, în cealaltă echipă a aceluiaşi Ponta, unde va desena strategii. Tocmai această ,,primă achiziţie” a lui Ponta îmi creşte şi mai mult neîncrederea că premierul actual ar putea ajunge la Cotroceni.

Prima prostie a purtătorului de vorbe, senator de Olt

Dan Coman Şova şi-a făcut deja debutul în noua funcţie. Recent, pe un post central de televiziune, şi-a adus aminte că este senator de Olt. Nu vă amăgiţi că a dat fuga în colegiu să-i întrebe pe edili ce probleme întâmpină şi cum i-ar putea ajuta să le rezolve. Nici vorbă! Şova şi-a adus aminte de campania electorală şi de faptul că intermediarul şpăgii în cazul Mircea Băsescu, fost contracandidat al său din partea PDL, ar fi rudă cu liderul organizaţiei judeţene şi, de aici, legatura acestuia cu Bercea Mondial. A uitat, nu pentru că suferă de amnezie, ci pentru că nu da bine, că el însuşi şi-a condus campania electorală dintr-un imobil despre care se vorbeşte că ar aparţine interlopului Sandu Anghel. Şi, dacă-i aşa, să nu vă închipuiţi că Şova a scos bani din buzunarul hainei cumpărate de la Paris şi uitată la curăţătorie pentru a plăti chiria. Punem pariu pe ce doriţi că nu există nicio dovadă cum că ar fi plătit vreun leu chirie, fie şi de formă, ceea ce ne face să credem că alte zvonuri care circulă prin centrul parohiei electorale a lui Şova sunt adevărate. Şi ne referim la consultanţa juridică pe care ar fi trebuit să i-o asigure lui Bercea chiar firma de avocatură a senatorului care, dacă vă mai aduceţi aminte, este specialistă în sifonarea banilor publici.

Social-democraţii din Olt cu ochii pe îngânfatul prieten al lui Ponta

Fostul ministru cariocă, atunci când trasa autostrăzi pe hârtie şi ne calcula sutele de tone de zăpadă înlăturate de pe autostrăzile inexistente băga băţul printre gardul PSD Olt. Ca să arate cât de ,,tare” este, se pare că ,,picticul atomic” a tras nişte sfori care să-i trimită pe oamenii care au muncit pentru el în…. noroi. Cel mai rău a păţit-o cel care i-a luat locul în fruntea PSD Olt – Marius Oprescu. Şova a profitat ca ultimul om de negazul lui Oprescu de a fi implicat într-un accident rutier. A făcut ce a făcut şi l-a ,,îngropat” pe Oprescu, pentru 24 de ore în arestul IPJ Olt. Ar fi dorit să fie pentru mult timp, doar că nu toţi cei pe care i-ar fi vrut în jocul său şi-au interpretat bine rolul primit. Că în cazul lui Oprescu, lucrurile stau altfel decât s-a dorit a fi prezentat, vom afla cu toţii cât de curând, după trimiterea cazului în judecată. Atunci, aşa-numitele probe adunate de procurori la dosar vor deveni publice iar presa va putea să pună multe întrebări cu privire la acestea, iar scenariul pregătit pentru Oprescu va fi clar pentru toată lumea.

Sforile care au fost trase de Şova în acest caz şi promisiunile investiţionale făcute oltenilor şi neonorate fac din acesta o persoană non-grata pentru social-democraţii olteni, fapt dovedit şi de numeroasele semnături strânse împotriva acestuia de la membrii partidului din Olt.

Vrabia de Şova mălai visează

Ministrul cariocă Dan Şova nu s-a sfiit niciodată, în ultimii ani, să-şi anunţe visele. Mai întâi, după alegerile din 2008, a vorbit despre cum ar arăta Ministerul Justiţiei cu el în frunte. Nu şi-a împlinit visul pentru că PSD nu a stat prea mult la guvernare. Nu i s-a împlinit nici patru ani mai târziu. Nu ca şef al acestui minister, dar a ajuns ministru şi nu în fruntea unui portofoliu de doi bani. Visul de preamărire al lui Şova nu se opreşte aici. Ministrul Cariocă se visează şef la PSD, în locul amicului Ponta sau premier în locul amicului Victoraş. Şi, a făcut primul pas în acest sens, după modelul celui pe care-l are acum ca şef. A ajuns purtător de cuvânt al candidatului Ponta la Cotroceni, precum Ponta în urmă cu patru ani. Doar că Şova ignoră un lucru: Dragnea este un politician hârşit, care cunoaşte jocul politic în cele mai mici amănunte şi, în plus, are susţinerea colegilor din teritoriu. Ce şanse are Şova să-şi vadă acest vis de preamărire împlinit? Unele care tind spre zero, dacă este să ţinem cont că aroganţa care-l caracterizează costă scump la capitolul imagine şi susţinere.

Departe de noi, fie şi gândul de a ne număra printre susţinătorii lui Dragnea, dar, când vine vorba de PSD şi de ,,piticul atomic” Dan Şova, credem că ar fi o catastrofă pentru ţara asta să aibă un guvern cu acest individ în frunte sau un partid de guvernământ condus de ,,piticul atomic”.