DD vrea funcţii de la ,,ciocoi”

65

Dan Diaconescu, fondatorul PP-DD, i-a criticat pe social-democraţi în nenumărate rânduri. Cuvântul cel mai des utilizat atunci când făcea referire era ,,ciocoi”. Şi cum Ponta era ,,ciocoiul şef” împotriva lui erau îndreptate cele mai dure acuze. Aşa a fost în trecut, când PSD era pe ,,cai mari”. Se lupta cu Băsescu iar electoratul venea buluc spre partid. Acum trăim alte vremuri.  Social-democraţii sunt mari, dar nu aşa precum şi-ar fi dorit, iar Dan Diaconescu a ,,schimbat placa”. Or fi ei răi, ciocoii, dar sunt buni la casa omului părăsit de noroc odată cu închiderea OTV-ului.  Aşa că s-a gândit să răspundă pozitiv semnalelor primite de la oamenii lui Dragnea. Mai ales când răspunsul pozitiv se şi materializează în ceva palpabil, cu repercursiuni prin conturile lui DD: o funcţie de ministru, vreo patru de secretari de stat şi alte multe la nivel judeţean unde majorităţile se vor schimba, că doar ei nu sunt aşa de proşti să mai spere în refacerea USL.

La nivel local, reprezentanţii Partidului Poporului au pus deja ochii pe două funcţii importante: viceprimar de Slatina şi vicepreşedinte al CJ Olt. Ambele locuri sunt acum ocupate de liberalii care sperau în refacerea USL-ului cu ajutorul lui Tăriceanu. Funcţia deţinută acum de Cristian Bircea este vizată de soţia senatorului Teiu Păunescu, Felicia, ales municipal. Pentru postul deţinut de Ioan Ciugulea se pregăteşte PP-DD-istul Cătălin Trifu, consilier judeţean. Nimeni altul decât cumnatul senatorului din subordinea fostului ziarist caracalean.

Totul pentru familia celui ajuns în fruntea organizaţiei judeţene a lui DD. Dacă între timp vor mai apărea ceva funcţii la orizont, să nu spere nimeni că va prinde ceva. Mai găseşte, el, Teiu Păunescu vreo rubedenie  să o plaseze pe scaunul călduţ.