Ultimele pregătiri pentru inaugurarea Bazinului de înot de la Slatina

100

Primăria Slatina face în aceste zile ultimele pregătiri în vederea inaugurării, de Ziua Copilului, a Bazinului Didactic de Înot. Edilul Slatinei, Minel Prina a precizat că elevii slătineni din clasele I-VIII vor avea, gratuit, cursuri de iniţiere, iar tarifele pentru publicul larg vor fi cele mai scăzute din regiune. Astfel, un bilet de intrare pentru un adult va costa 20 lei/ședință (o ședință are două ore), un abonament lunar va fi 200 lei, iar unul anual va scoate din buzunarul slătineanului 1.800 lei, iar programul va fi de luni până vineri între orele 8.00-22.00, iar în week-end între 9.00 și 15.00

„Lucrăm la ultimele retuşuri la bazin, astfel încât duminică să fie totul pus la punct. Am fixat orarul și tarifele și, ca urmare a numărului mare de solicitări, am dat deja drumul la înscrieri. Acestea se pot face la casiera bazinului sau direct pe site (www.bazinuldeînotslatina.ro). Avem patru instructori, programul este de la 8:00 la ora 22:00 în timpul săptămânii și de la 9.00 la 15.00 în weekend, dar acest program va fi reglat în funcţie de necesităţi. Invit toţi slătinenii cu mic, cu mare să participe la inaugurarea acestui obiectiv duminică, 1 iunie, începând cu ora 10.00, și să se bucure mai departe de el și de beneficiile înotului”, a precizat primarul municipiului Slatina, Minel Prina.

Cursuri gratuite pentru elevi

Odată cu inaugurarea acestui bazin de înot, preșcolarii și elevii de școală primară și gimnaziu care învață în unitățile școlare din municipiul Slatina beneficiază de cursuri gratuite de înot desfășurate zilnic în baza programarilor. Fiecare copil până în clasa a VIII-a va beneficia de 20 de ore gratuite pe an pentru cursuri de iniţiere.Tarifele sunt accesibile, mai mici decât cele de la Piteşti. Cursurile gratuite de înot se vor organiza zilnic de luni până vineri între orele 8,00 – 16,00, pentru beneficiarii acestor cursuri accesul făcându-se pe baza tabelului întocmit și vizat de unitatea școlară, a carnetului de elev și a vizelor medicale (viza medic de familie cu mențiunile apt pentru înot și viză medic dermatolog). După finalizarea cursurilor de inițiere, în același interval orar, se pot organiza cursuri de perfecționare. De asemenea, competițiile între preșcolari și elevi se vor organiza tot în cadrul programului menționat mai sus.

Tarife la bilete și abonamente

Primăria Slatina ne asigură că tarifele pregătite pentru cei care vor trece pragul bazinului de înot vor fi cele mai scăzute din regiune. Astfel, un bilet de intrare pentru un adult va costa 20 lei/ședință (o ședință are două ore), un abonament lunar va fi 200 lei (maxim 15 ședințe/lună), iar unul anual va scoate din buzunarul slătineanului 1.800 (maxim 180 ședință/an). Mai există și un abonament lunar pentru părinți și un copil care va costa 350 lei/familie, pentru fiecare alt copil cei interesați urmând să mai plătească 50 lei. Un abonament lunar cu 8 ședințe va costa 130 lei, în timp ce un curs de inițiere pentru adult va costa 350 lei/persoană. Taxa de închiriere culoar este de 100 lei/oră, iar pentru grupuri organizate de copii tariful este de 200 lei persoană.

Beneficiază de o reducere cu 50% a tarifelor elevii (în cazul depășirii celor 20 de ore de gratuitate) pe baza carnetului de elev vizat pentru anul școlar în curs, a certificatului de naștere/ buletinului de identitate și a avizelor medicale obligatorii), studenții – pe baza carnetului de student vizat pentru anul universitar în curs, a buletinului de identitate și a avizelor medicale obligatorii, dar și pensionarii și persoanele cu dizabilități cu domiciliul în Slatina (pe baza unui document corespunzător). Cei care vor călca pragul bazinului de înot trebuie să știe că există o serie de reguli care trebuiesc respectate pentru a nu apărea probleme. Astfel, înaintea intrării în apă, beneficiarul este obligat să urmeze circuitul igienico-sanitar necesar, astfel încât ultima etapă să fie spălarea la duș. În bazin se va folosi numai echipament adecvat, în timp ce culoarele 1 și 5 se vor folosi de începători, iar culoarele 2,3 și 4 de către avansați. Cei patru instructori care vor activa aici sunt Victor Gornoavă, Alin Răceanu (ambii absolvenți ai Facultății de Educație Fizică și Sport Craiova), Viorel Firicel (Universitatea din Pitești – master în Educație Fizică și Sport) și Nicușor Ene (absolvent al Academiei de Educație Fizică și Sport București).

1 COMENTARIU

  1. Foarte interesant , va multumim domnul primar Prina pentru tot ce ne-ati oferit in acest oras foarte frumos

Comments are closed.