Visele lui Vasile Blaga

53

,,Europa în fiecare casă”- aceasta este deviza Partidului Democrat Liberalpentru alegerile europarlamentare de luna viitoare. Trei dintre reprezentanţii partidului la Bruxelles-Theodor Stolojan, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu, dar şi preşedintele PD-L, Vasile Blaga, însoţiţi de candidatul Gheorghe Ştefan, ministrul Agriculturii în Guvernul Alternativă, au fost prezenţi zilele trecute la Slatina. Ei s-au întâlnit cu activul de partid pentru a pune la punct ultimele amănunte legate de strategia electorală, dar şi cu ziariştii din media locală pentru a transmite, prin intermediul lor, anumite mesaje electoratului. De la întâlniri nu au lipsit criticile la adresa Guvernului Ponta.

 

Alro şi politica Guvernului Ponta, în vizorul lui Stolo

Prima oprire a liderilor PDL în judeţul Olt a fost la Alro unde, susţin surse din cadrul societăţii, au fost bine primiţi. Efortul făcut de acţionar pentru a realiza investiţii pentru reducerea poluării, dar şi pentru diminuarea energiei consummate în procesul de producţie i-a impresionat de democrat-liberali, în special pe europarlamentarul Theodor Stolojan. El nu doar că a lăudat aceste eforturi, dar şi-a exprimat indignarea faţă de guvernanţi pentru politica economică dezastruoasă ce afectează marile firme.

,,Am susţinut interesele acestei firme şi aşa am să fac şi pe viitor, mai ales împotriva unor netrebnici care au transformat soarta unei mari companii într-o luptă politică. Datorită politicii anapoda dusă de Guvernul Ponta, România nu are nicio strategie în domeniul energetic, iar acest lucru afectează grav economia. Te apucă ruşinea când vezi câte eforturi se fac pentru a rezista pe piaţă şi ştii ce face acest guvern. Situaţia de la Alro nu este unică. La fel se întâmplă şi cu Ford la Craiova”, a declarat Stolojan, precizând că Alro plăteşte două milioane de euro taxa pe stâlp impusă de actualii guvernanţi.

,,Aceşti bani reprezintă jumătate din banii pentru prelucrarea deşeurilor de aluminiu. Vă daţi seama ce înseamnă acest lucru?”, a întrebat retoric europarlamentarul PDL.

El a făcut referire şi la economia judeţului Olt, care este ,,în cădere liberă”. Potrivit europarlamentarului PDL, fost premier, producţia industrială a scăzut în judeţ, iar şomajul este peste media pe ţară, ceea ce este foarte rău.

 

Jumătate sunt la închisoare, jumătate pe lângă…

Misiunea de a scoate în faţă ,,realizările” actualului guvern i-a revenit liderului PDL, Vasile Blaga. Potrivit acestuia, Guvernul PSD condus de Victor Ponta este cel mai corrupt de după 89.

,,Jumătate dintre membrii lui sunt pe la închisoare, jumătate pe lângă”, a spus Blaga. Potrivit acestuia, corupţia a ajuns în Guvern, în preajma primului ministru. Cât despre preocupările premierului, democrat liberalii au constatat o modificare. ,,Acum nu mai teleguvernează, ci se ocupă să-şi atace foştii colegi şi instituţiile statului”, a mai afirmat Blaga, de criticile căruia nu a scăpat nici ministrul Transporturilor, Dan Şova, care, în opinia liderului democrat liberal, schimbă traseele europene de transport precum visează noaptea şi mută autostrăzile în funcţie de ,,datoriile politice”. ,,Fără a ţine cont de coridoarele europene de transport, el mută autostrăzile după cum visează noaptea. Vrea să le ducă pe la unchiul Dragnea. Cică pe acolo, pe la el, duduie economia”, a mai afirmat Blaga.

 

Echipă competitivă, fără neveste,nepoţi şi prieteni

Liderul PDL Olt a prezentat echipa de candidaţi a partidului pentru scrutinul din mai ca fiind cea mai competitivă.

,,Pe lista noastră nu veţi găsi soţii sau nepoţi şi alte rubedenii, ci doar oameni care au demosntrat că ştiu să-şi facă treaba la Bruxelles. În ultima legislatură europeană, reprezentanţii noştri au depus 60 de rapoarte, de două ori mai multe decât toţi ceilalţi europarlamentari români. Acest lucru spune multe despre munca lor. Au reuşit să facă multe rapoarte care vin în sprijinul autorităţilor statelor şi, aş da aici exemplul doamnei Monica Macovei. A reuşit, de la Bruxelles, să blocheze şmecheria prin care baronii PSD care au ajuns pe mâna justiţiei să-şi mai înstrăineze averea dobândită illicit. Nu mai pot face acest lucru. Ei răspund cu averea rudelor până la gradul IV. Nu o mai pot trece pe numele rudelor pentru că se verifică şi averea acestora. Dacă nu poate fi justificată, se confiscă”, a mai spus Blaga.

 

Electoratul sfătuit să nu irosească votul pe candidaţi independenţi…

Europarlamentarul Theodor Stolojan a ţinut, în cadrul întâlnirii cu ziariştii, să le ceară românilor să nu-şi irosească votul pe candidaţi independenţi sau pe cei propuşi de partidele care nu fac parte din marile familii politice ale Europei.

,,PRM nu este afiliat niciuneia dintre familiile europene şi atunci cei trei reprezentanţi ai acestui partid în PE au stat la… cucurigu. Acolo a fost şi Adrian Severin, exclus din grupul socialiştilor după scandalul ăla ruşinos. Acolo stau şi independenţii. Eu le cer românilor să nu-şi irosească votul pe independenţi sau pe candidaţii partidelor neafiliate. Ei sunt Neica Nimeni în PE. Nu au decât un rol decorativ. Orice vot dat acestora este un vot irosit pentru România”, a susţinut europarlamentarul Theodor Stolojan, precizând că în PE nu există putere şi opoziţie, ci doar familii politice a căror forţă este folosită pentru a apăra drepturile unei ţări şi a avantaja ţara respectivă. Alesul european a amintit că PDL face parte din grupul PPE, cel mai puternic din PE.

,,Alături de noi sunt cei mai puternici oameni ai Europei. Cred că este suficient să amintim aici despre cel mai puternic om politic al Europei, Angela Merkel”, a afirmat europarlamentarul PDL.

 

Visele Buldogului: refacerea Alianţei ,,D.A.” şi un mare partid de centru-dreapta

Liderul PDL nu s-a sfiit să-şi dezvăluie visele legate de partidul pe care-l conduce. El speră ca la scrutinul din mai să obţină mai mult de şase europarlamentari. Cât priveşte prezidenţialele, Vasile Blaga vrea ca reprezentantul Dreptei să ajungă la Cotroceni. Visul politic al ,,Buldogului”, cum este poreclit Vasile Blaga, nu se opreşte aici. După prezidenţiale, el îşi doreşte să reuşească refacerea alianţei ,,Dreptate şi Adevăr”, iar după scrutinul parlamentar din toamna lui 2016 să construiască un partid puternic de centru-dreapta, care să echilibreze scena politică românească şi să ,,ţină piept” forţelor de stânga.