În USL dragostea a durat 3 ani şi 3 săptămâni

58

Mastodontul care la alegerile din iarna lui 2012 a obţinut un scor zdrobitor – 70% din voturile electoratului, s-a prăbuşit. Anunţul a fost făcut marţi seară de copreşedintele USL, anunţatul candidat la Cotroceni, Crin Antonescu. Cică decizia ca liberalii să părăsească Uniunea a fost luată cu un scor zdrobitor în forul de conducere al partidului.

Deşi s-a rupt la centru, în multe judeţe, liderii locali ai PSD şi PNL au decis să continue colaborarea. Aşa că, potrivit lui Paul Stănescu, şeful social-democraţilor din Olt şi vicepreşedinte la nivel naţional, la alegerile europarlamentare vor fi competitori cu PNL, dar nu adversari.

,,La Olt, USL nu se rupe. Niciunul dintre colegii liberali aflaţi în fruntea administraţiilor locale nu va fi îndepărtat. Vom colabora împreună pe mai departe. Nu am ce să le reproşez colegilor din PNL. Nici directorii de deconcentrate nu vor fi schimbaţi, mai ales că mulţi dintre ei ocupă funcţiile prin concurs. Nu va pleca nici prefectul, mai ales că funcţia este una apolitică”, a afirmat Paul Stănescu în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PSD a susţinut că decizia de a continua colaborarea cu liberalii la nivelul judeţului a fost luată în cadrul Biroului Politic Judeţean. Anterior întâlnirii cu proprii colegi, Stănescu a afirmat că a avut o discuţie cu  şeful liberalilor de la noi, ex-ministru al Culturii, Gigel Sorinel Ştirbu în care s-a discutat despre viitorul local al USL.

 

Target înalt pentru europarlamentare

PSD-iştii olteni au început deja campania electorală pentru alegerile europarlamentare, care va fi coordonată de prim-vicepreşedintele Marius Oprescu şi senatorul Darius Vâlcov. Chiar dacă vor fi ,,în aceeaşi barcă” cu liberalii în administrarea judeţului şi a celor mai multe dintre administraţiile locale, social-democraţii îşi propun ca USD, noua alianţă formată la centru alături de UNPR şi PC, să obţină mai mult de jumătate dintre voturile oltenilor care se vor prezenta la urne.

„Nu vă ascund că ne dorim să obţinem un scor cât mai mare la europarlamentare. Nu sunt ipocrit; vrem un scor cât mai mare. Nu ne-am stabilit un targhet fix. Vrem un procent de peste 50% din voturi”, a mai spus Stănescu.

Potrivit lui Marius Oprescu, campania electorală va fi una decentă, fără atacuri murdare, în care liberalii vor reprezenta doar un competitor şi nu un adversar.

 

USD Olt, doar o chestiune de timp

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat, referitor la constituirea Uniunii Social-Democrate la Olt, că totul este doar o chestiune de timp. El a susţinut că nu are niciun fel de reţinere să se aşeze la masă cu cel care până nu demult îi era cel mai aprig duşman, senatorul Ion Toma.

,,Nu am nicio problemă să stau la masă cu Toma. A fost ce a fost şi ştiţi mai bine dumneavoastră ce a fost, dar sunt un om politic matur şi pot sta de vorbă, la masă, cu oricine”, a spus Paul Stănescu. Asta nu înseamnă că va fi dispus să facă şi concesiuni pentru partenerii din USD. În caz că premierul va decide schimbarea prefectului Cătălin Rotea, Stănescu a spus că exclude posibilitatea ca în locul lui să fie numit vreun progresist sau conservator.