Investiţie de cinci stele, pe malul Oltului

88

Slătinenii vor avea de anul viitor unde să se răcorească în zilele toride de vară. Autorităţile locale dau asigurări că plaja de pe râul Olt, prima parte a proiectului -,,Club nautic şi de agrement Plaja Olt”, va deveni funcţională. Lucrările la acest proiect urmează a fi demarate în maxim o lună şi jumătate, după semnarea contractului pentru executarea acestora, administraţia slătineană reuşind, după a treia licitaţie organizată, să găsească cine să transpună în practică cea mai mare investiţie pe fonduri europene. Asocierea de firme Sport Arena, Cafmin, Electric Total şi Panadria va transpune în practică acest proiect de… cinci stele.

Timp de aproape doi ani municipalitatea slătineană a încercat să găsească un constructor. S-a reuşit abia după trei licitaţii şi unele ajustări aduse proiectului care era subevaluat şi înregistra şi disfuncţionalităţi tehnice ce împiedicau obţinerea tuturor avizelor necesare.

,,La primele două licitaţii nu s-a prezentat nimeni. Din păcate, proiectantul în cauză a subevaluat lucrarea, venind cu preţuri incredibil de mici care au ridicat mari semne de întrebare pentru eventualele firme interesate de lucrare. Am apelat la un expert autorizat şi pe baza expertizei am crescut preţul investiţiei. Acum am avut şase firme şi avem un câştigător. Să sperăm că problemele au luat sfârşit”, a declarat viceprimarul Minel Prina.

Proiectul „Amenajare club nautic şi de agrement Plaja Olt” a fost depus în 2009, iar contractul de finanţare a fost semnat doi ani mai târziu.

Investiţia  de cinci stele se va realiza la intrarea în Slatina dinspre Craiova, lângă podul peste râul Olt, pe o suprafaţă de 10 hectare de teren, aflate acum în paragină, precum şi pe alte 15 hectarede  luciu de apă. Valoarea acestuia se ridică la 34.264.953 le.

Proiectul prevede amenajarea unui debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele cu 9 culoare a 1.000 metri, iar vechea piscină să fie înlocuită cu una dotată cu sistem de reciclare şi clorinare a apei. Se vor mai construe: duşuri solare, vestiare noi, grupuri sanitare, terenuri de sport pentru: minigolf, tir cu arcul, beach-volei, tribune, o zonă pentru escaladare/căţărare, o pistă asfaltată pentru biciclete şi o suprafaţă pentru rolleri, 150 locuri parcare, spaţii pentru fitness şi SPA.

Autorităţile locale susţin că prima parte a proiectului ce cuprinde amenajarea plajei Oltului urmează să deveni funcţională vara viitoare, lucrările în integralitatea lor urmând să fie executate în maxim 20 de luni.

Clubul nautic ar urma să fie funcţional pe tot parcursul anului. Autorităţile locale estimează că această învestiţie va duce la crearea a circa 150 de noi locuri de muncă stabile. După terminată lucrarea se are în vedere şi scoaterea la licitaţie a unui teren în zonă pentru amenajarea de spaţii de cazare şi alimentaţie publică, fapt care va conduce la crearea altor câtorva zeci de locuri de muncă, extreme de importante pentru slătineni.